Jump to content


Photo
* * * * * 2 votes

HAI and the iPAD


  • Please log in to reply
466 replies to this topic

#436 lupinglade

lupinglade

    Cocoonut

  • Manufacturers
  • PipPipPipPip
  • 1150 posts
  • Experience:guru
  • Software:Custom
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, ZigBee, Custom
  • Audio:Nuvo
  • Video:AirPlay
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:Linksys PAP2, Vonage

Posted 24 December 2011 - 02:17 PM

helper.sendLocalNotification() is coming in the next update.

#437 Steve

Steve

    Cocoonut

  • Registered
  • PipPipPipPip
  • 3763 posts
  • Location:South Fla
  • Experience:guru
  • Software:CQC
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, ZigBee, CentraLite
  • Audio:Nuvo
  • Video:SageTV
  • CCTV:ip

Posted 24 December 2011 - 02:42 PM

Awesome! You must be a mindreader.

#438 lupinglade

lupinglade

    Cocoonut

  • Manufacturers
  • PipPipPipPip
  • 1150 posts
  • Experience:guru
  • Software:Custom
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, ZigBee, Custom
  • Audio:Nuvo
  • Video:AirPlay
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:Linksys PAP2, Vonage

Posted 24 December 2011 - 02:44 PM

There is a ton of new stuff in the next update, including a web interface, JSON API, etc.


Edited by lupinglade, 26 December 2011 - 05:15 PM.


#439 SJHart

SJHart

    Dedicated Cocooner

  • Registered
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 28 December 2011 - 10:47 PM

Why did you take aux zones being not secure off of the main status page? Seems like you are removing a feature vs. fixing a bug. I'm sure some folks are happy with this, but I'm not. Can this be an option?? SJ

#440 Ajey

Ajey

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 56 posts

Posted 29 December 2011 - 07:28 AM

Hi,

This is about the "Had trouble..." messages. One of my door sensor had an error on Nov 21, which got cleared too on the same day. However, on the home page of Haiku, it still shows the message "Family Terrace door Had Trouble". Is it possible to remove these after (say) 2 days after the error got resolved?

I have attached the screenshots The first one shows the snapshot from PC access that shows the latest log of events, and the second one that shows the home page of Haiku.

Ajey

Attached Files


Edited by Ajey, 29 December 2011 - 08:26 AM.


#441 nmconcept

nmconcept

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 30 posts

Posted 29 December 2011 - 03:30 PM

@nmconcept

Got your files.
This is probably your problem.

You don't have RM7, 8, 9, or 10, units 49, 57, 65 and 73 named in PCAccess.
Even though you only have one switch in those rooms, the rooms themselves still need to be named.
Otherwise the Omni doesn't think there are units there so won't look for any.

You can use the same names as the switches, or in order to keep track use the room name as something like "Boy's Bath" and the switch name "Boy's Bath Lights".

Hope that helps


Merry Christmas!
Still have no feedback from all of my dimmers in PCAccess or Haiku. I can control them change scenes and see status but only when PCAccess or Haiku sends commands to switches.

#442 nmconcept

nmconcept

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 30 posts

Posted 29 December 2011 - 03:38 PM

In annotation for one of new Haiku releases i saw that now Haiku supports Somfy shades. Lupinglade, could you explain how it works?
Now i use buttons with messages to control all my shades. It is works but it is hard to find right 'button' in a list. Is there any way to separate those buttons by rooms or make them look like real buttons UP, DOWN, STOP?
Thank you!

#443 lupinglade

lupinglade

    Cocoonut

  • Manufacturers
  • PipPipPipPip
  • 1150 posts
  • Experience:guru
  • Software:Custom
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, ZigBee, Custom
  • Audio:Nuvo
  • Video:AirPlay
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:Linksys PAP2, Vonage

Posted 30 December 2011 - 07:29 PM

In annotation for one of new Haiku releases i saw that now Haiku supports Somfy shades. Lupinglade, could you explain how it works?
Now i use buttons with messages to control all my shades. It is works but it is hard to find right 'button' in a list. Is there any way to separate those buttons by rooms or make them look like real buttons UP, DOWN, STOP?
Thank you!


You have to have it integrated with your controller via Somfy ILT I believe, then your shades will be assignable as Units and controllable via the Control tab with ON/OFF/% closed and icons representing shades.

#444 lupinglade

lupinglade

    Cocoonut

  • Manufacturers
  • PipPipPipPip
  • 1150 posts
  • Experience:guru
  • Software:Custom
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, ZigBee, Custom
  • Audio:Nuvo
  • Video:AirPlay
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:Linksys PAP2, Vonage

Posted 30 December 2011 - 07:29 PM

Hi,
This is about the "Had trouble..." messages. One of my door sensor had an error on Nov 21, which got cleared too on the same day. However, on the home page of Haiku, it still shows the message "Family Terrace door Had Trouble". Is it possible to remove these after (say) 2 days after the error got resolved?
I have attached the screenshots The first one shows the snapshot from PC access that shows the latest log of events, and the second one that shows the home page of Haiku.
Ajey


This is something we are working on. In the meantime it should be possible to clear by arming/disarming the system.

#445 lupinglade

lupinglade

    Cocoonut

  • Manufacturers
  • PipPipPipPip
  • 1150 posts
  • Experience:guru
  • Software:Custom
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, ZigBee, Custom
  • Audio:Nuvo
  • Video:AirPlay
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:Linksys PAP2, Vonage

Posted 30 December 2011 - 07:31 PM

Why did you take aux zones being not secure off of the main status page? Seems like you are removing a feature vs. fixing a bug. I'm sure some folks are happy with this, but I'm not. Can this be an option?? SJ


We are looking into making it an option in a future update. It was taken out because it doesn't comply with how the controller behaves. But I realize that this is a feature to some. There are some complexities in getting an option added, but I'm sure it can be done and will be done in the near future.

#446 nmconcept

nmconcept

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 30 posts

Posted 30 December 2011 - 07:43 PM

You have to have it integrated with your controller via Somfy ILT I believe, then your shades will be assignable as Units and controllable via the Control tab with ON/OFF/% closed and icons representing shades.

I see. I have only RTS shades, so this will not work for me...

#447 Steve

Steve

    Cocoonut

  • Registered
  • PipPipPipPip
  • 3763 posts
  • Location:South Fla
  • Experience:guru
  • Software:CQC
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, ZigBee, CentraLite
  • Audio:Nuvo
  • Video:SageTV
  • CCTV:ip

Posted 30 December 2011 - 08:36 PM

Now that lupinlade has answered pretty much all pending questions it would be great if y'all started creating new threads with questions instead of perpetuating this monster thread...

#448 SJHart

SJHart

    Dedicated Cocooner

  • Registered
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 30 December 2011 - 10:54 PM

We are looking into making it an option in a future update. It was taken out because it doesn't comply with how the controller behaves. But I realize that this is a feature to some. There are some complexities in getting an option added, but I'm sure it can be done and will be done in the near future.


Thanks. We use aux zones for a few situations where I want to manage them separately from normal zones, but having them show up on the the main status display was very helpful for our situation. SJ

#449 String

String

    Cocooner

  • -=Silver Supporter=-
  • 10 posts
  • Location:Deep South
  • Experience:average
  • Software:HAL
  • Hardware:DSC, HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, RadioRA2
  • Audio:Custom
  • Video:AirPlay
  • CCTV:analog, ip, dvr

Posted 30 December 2011 - 11:54 PM

The development and rapid update cycle of Haiku/HaikuHelper continues at a dizzying pace. Happy to see the new subforums. Thanks!

#450 joe morris

joe morris

    Dedicated Cocooner

  • Registered
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Location:Minnesota
  • Experience:guru
  • Software:Custom
  • Hardware:HAI OmniPro II, Custom
  • Tech:UPB, Custom
  • Audio:Nuvo
  • Video:Custom
  • CCTV:ip
  • Phone:POTS

Posted 01 January 2012 - 09:06 AM


You can send push notifications via scripting too. We do plan to add an HTTP interface, not sure about serial, but should be doable.

Yes, the big problem is that the controller does not have real scripting capability.

Sorry, no plans for a Linux version. Haiku/HaikuHelper both heavily depend on Cocoa and Mac OS X. You can do RAID, Time Machine server and camera surveillance on a Mac mini too ;-)

PM me about beta testing if you're interested.


The new forum is going to be awesome. I am looking forward to it. In the meantime, how do I do the camera surveillance on my mini?

Thanks

Joe




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users