Jump to content


Photo
- - - - -

Can HAI send out RS232 commands?


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Ranger Digital

Ranger Digital

    Dedicated Cocooner

  • Registered
  • PipPipPip
  • 808 posts
  • Location:Temple, TX

Posted 05 July 2012 - 09:02 AM

I know we can send commands via rs232 TO hai to control HAI, but would like to find a way to send out commands to another controller, like a URC's MRX-10 or MSC400. Im thinking the only work around is to use a zone and have the URC monitor it as open or closed then have URC issues its own macros based on the state of that zone. The problem with that is there are only a couple contact sensers on URC. I want more control.

Scenario, use UPB buttons to not only control lights but send out commands to the AV equipment: dim lights to 20%, turn off all TV in house, etc.

Easiest way?

Thanks!

Edited by Ranger Digital, 05 July 2012 - 09:04 AM.


#2 Frunple

Frunple

    Dedicated Cocooner

  • Registered
  • PipPipPip
  • 539 posts

Posted 05 July 2012 - 09:07 AM

Use Pro Link.
Search for Controlling Somfy from HAI and it'll give you the info you need.

#3 Homeboy

Homeboy

    Dedicated Cocooner

  • Registered
  • PipPipPip
  • 132 posts
  • Location:Vancouver
  • Experience:average
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, RadioRA2
  • Audio:Custom
  • Video:Custom
  • CCTV:analog, dvr

Posted 05 July 2012 - 11:49 AM

Use hai triggers

#4 Desert_AIP

Desert_AIP

    Cocoonut

  • Registered
  • PipPipPipPip
  • 1381 posts
  • Location:Washington
  • Experience:average
  • Hardware:HAI OmniPro II, Ocelot, RUC-01
  • Tech:X10-PLC, UPB, ZigBee, Custom
  • Audio:HAI
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:POTS

Posted 06 July 2012 - 02:31 PM

ProLink two-way ASCII text is fairly easy to implement.
The HAI triggers are receive only to the Omni as far as I know.

#5 Homeboy

Homeboy

    Dedicated Cocooner

  • Registered
  • PipPipPip
  • 132 posts
  • Location:Vancouver
  • Experience:average
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, RadioRA2
  • Audio:Custom
  • Video:Custom
  • CCTV:analog, dvr

Posted 06 July 2012 - 11:22 PM

The HAI triggers are receive only to the Omni as far as I know.


you are right. thanks for correcting me

#6 Ranger Digital

Ranger Digital

    Dedicated Cocooner

  • Registered
  • PipPipPip
  • 808 posts
  • Location:Temple, TX

Posted 07 July 2012 - 11:08 AM

Thanks yall! Appreciate it.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users