Jump to content


Photo
- - - - -

Navigator Function Keys


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Ximat

Ximat

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 57 posts

Posted 20 July 2012 - 09:24 PM

Good Evening.

I purchased an M1G and all the bells and whistles to go along with it.. Its been half installed for a while now, but not time is of the essence for me to get it finalized and functioning properly.

Among the many problems I am having, one of them is that the F keys wont display their title on the navigator. They just say "Sync Required", however, I cannot get that to change.

Could someone point me in the right direction to fix this discrepancy? I have two navigators, both go through a DBH. I am not sure what other information you would need to help me, but I will provide whatever I can.

Thank you in advance for your help!
X

#2 BraveSirRobbin

BraveSirRobbin

    Cocoonut

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 7058 posts
  • Location:Las Vegas, Nevada
  • Experience:guru
  • Software:Main Lobby
  • Hardware:CaddX, Elk M1, Ocelot
  • Tech:X10-RF
  • Video:SageTV
  • CCTV:analog, ip, dvr
  • Phone:OBi100/110, Ooma

Posted 20 July 2012 - 09:30 PM

On the Navigator:

SECURITY
MENU
NEXT PAGE
SYNCHRONIZE

#3 Ximat

Ximat

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 57 posts

Posted 20 July 2012 - 09:44 PM

On the Navigator:

SECURITY
MENU
NEXT PAGE
SYNCHRONIZE


Done That... No luck.

#4 BraveSirRobbin

BraveSirRobbin

    Cocoonut

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 7058 posts
  • Location:Las Vegas, Nevada
  • Experience:guru
  • Software:Main Lobby
  • Hardware:CaddX, Elk M1, Ocelot
  • Tech:X10-RF
  • Video:SageTV
  • CCTV:analog, ip, dvr
  • Phone:OBi100/110, Ooma

Posted 21 July 2012 - 09:50 AM

Hmmm, do they show up as "enrolled" in Elk RP software? Also, does each one have a unique address?

Edited by BraveSirRobbin, 21 July 2012 - 09:50 AM.


#5 Ximat

Ximat

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 57 posts

Posted 21 July 2012 - 12:33 PM

Hmmm, do they show up as "enrolled" in Elk RP software? Also, does each one have a unique address?


Yes, both are enrolled, both showing up in RP. Both have different addresses as well, one is Address 1, the other is Address 2.

On the navigator I go to: Menu, nex page, syncronize, and then click start, and nothing happens. It just sits there.

Thanks!
X

#6 BraveSirRobbin

BraveSirRobbin

    Cocoonut

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 7058 posts
  • Location:Las Vegas, Nevada
  • Experience:guru
  • Software:Main Lobby
  • Hardware:CaddX, Elk M1, Ocelot
  • Tech:X10-RF
  • Video:SageTV
  • CCTV:analog, ip, dvr
  • Phone:OBi100/110, Ooma

Posted 21 July 2012 - 12:49 PM

The only other thing I can think of is to make sure all of your firmware is current (M1 and Navigator).

I would think your terminations are correct considering it enrolled, but you may want to check that as well. It has been a while since I set mine up.

#7 Ximat

Ximat

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 57 posts

Posted 21 July 2012 - 09:19 PM

The only other thing I can think of is to make sure all of your firmware is current (M1 and Navigator).

I would think your terminations are correct considering it enrolled, but you may want to check that as well. It has been a while since I set mine up.


I updated the firmware for both the NAV's and the M1G, to no avail. Still unable to syncronize. When I press start it just stays there... Nothing happens.

Thanks!
X

#8 Neurorad

Neurorad

    Cocoonut

  • Registered
  • PipPipPipPip
  • 2236 posts
  • Experience:novice
  • Tech:RadioRA2
  • Audio:Nuvo

Posted 22 July 2012 - 02:04 PM

Newest version of ElkRP?

I don't know what the proper address syntax is. Is that space OK, between Address and 1? Maybe address1 instead?

#9 Ximat

Ximat

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 57 posts

Posted 22 July 2012 - 04:48 PM

Newest version of ElkRP?

I don't know what the proper address syntax is. Is that space OK, between Address and 1? Maybe address1 instead?


Newest version of RP as well.

I am not sure what/where you are referring to the proper address syntax. Could you explain a bit more?

Thanks!
X

#10 BraveSirRobbin

BraveSirRobbin

    Cocoonut

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 7058 posts
  • Location:Las Vegas, Nevada
  • Experience:guru
  • Software:Main Lobby
  • Hardware:CaddX, Elk M1, Ocelot
  • Tech:X10-RF
  • Video:SageTV
  • CCTV:analog, ip, dvr
  • Phone:OBi100/110, Ooma

Posted 22 July 2012 - 07:52 PM

About the only thing I can think of left is to take all other factors out of the equation, such as terminations, data base hubs, bad wiring, etc...

You can do this by disconnecting your DBH from the Elk and move the navigator to the panel and directly connect to the Elk M1's data output terminals. Again, make sure the data terminators are properly set.

If this is a major pain, you might want to wait for a reply from others for alternate ideas.

#11 Ximat

Ximat

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 57 posts

Posted 23 July 2012 - 07:04 PM

Got it to work! With the assistance of Trey at AO and Amy at Elk... Found out the M1G must have 5.2.8 or higher firmware to support the Navigators properly. Once I updated that they synchronized perfectly!

#12 Work2Play

Work2Play

    Cocoonut

  • -=Gold Supporter=-
  • 4423 posts
  • Location:Northern California
  • Experience:guru
  • Software:Elve
  • Hardware:Elk M1, RUC-01
  • Tech:X10-RF, UPB
  • Audio:AirPlay
  • Video:XBMC
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:3CX, Asterisk, FreePBX, Grandstream, Ooma

Posted 23 July 2012 - 07:49 PM

I thought that was covered back in posts 6 & 7?

Oh well - glad you got it working!

#13 Ximat

Ximat

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 57 posts

Posted 23 July 2012 - 08:26 PM

I wasn't clear enough in 6&7. I updated the M1G firmware to the most recent UL approved firmware, which wasn't sufficient for the Nav. So I upgraded to the non UL approved firmware and it worked.

I'm sorry for my confusion!

Thanks,
X

#14 Work2Play

Work2Play

    Cocoonut

  • -=Gold Supporter=-
  • 4423 posts
  • Location:Northern California
  • Experience:guru
  • Software:Elve
  • Hardware:Elk M1, RUC-01
  • Tech:X10-RF, UPB
  • Audio:AirPlay
  • Video:XBMC
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:3CX, Asterisk, FreePBX, Grandstream, Ooma

Posted 24 July 2012 - 12:00 AM

Ah ok - good clarification!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users