Jump to content


Photo
- - - - -

Omni IIe network stopped working


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 iJDUB

iJDUB

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 24 February 2021 - 10:10 PM

Everything has been fine for years...all of a sudden one day I can't connect to the my Omni IIe through my SnapLink app.  Nothing changed regarding the system or my network.  Just stopped working.  I can't ping the Omni IIe, I can't connect through HAI PC Access.  

 

However, the LEDs are still on and blinking and my UniFi system still sees the Omni IIe (meaning it updates "last seen date/time").   Any thoughts?


Edited by iJDUB, 24 February 2021 - 10:11 PM.


#2 pete_c

pete_c

    Cocoonut

  • -=Gold Supporter=-
  • 10415 posts
  • Location:House
  • Experience:guru
  • Software:Main Lobby, Open Source Automation
  • Hardware:HAI OmniPro II, Mi Casa Verde Vera, Ocelot
  • Tech:X10-PLC, X10-RF, UPB, INSTEON, Z-Wave, ZigBee, 1-Wire, xAP, xPL, ALC
  • Audio:Russound
  • Video:MythTV
  • CCTV:analog, ip, dvr
  • Phone:Asterisk, FreePBX, Ooma, POTS, VoIP via ISP

Posted 26 February 2021 - 08:04 AM

Have you upgraded your home network in any way? ISP SOHO box? 

 

 

Have you tested your Ethernet panel connection using a laptop directly plugged in to the panel ethernet port?



#3 iJDUB

iJDUB

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 28 February 2021 - 12:47 PM

I have not but I did figure out the issue.  It was my Unifi network.  I had both my regular wifi and the Omni IIe sitting on separate VLANs.  It was working fine this way for over a year.  No issues and 0 changes to the network settings (no upgrades, no firmware updates, hadn't even logged into my controller for that long) then one day it decided it didn't want to talk to each other.  It's working now that I put it on the same VLAN.  Weird though.



#4 pete_c

pete_c

    Cocoonut

  • -=Gold Supporter=-
  • 10415 posts
  • Location:House
  • Experience:guru
  • Software:Main Lobby, Open Source Automation
  • Hardware:HAI OmniPro II, Mi Casa Verde Vera, Ocelot
  • Tech:X10-PLC, X10-RF, UPB, INSTEON, Z-Wave, ZigBee, 1-Wire, xAP, xPL, ALC
  • Audio:Russound
  • Video:MythTV
  • CCTV:analog, ip, dvr
  • Phone:Asterisk, FreePBX, Ooma, POTS, VoIP via ISP

Posted 28 February 2021 - 01:22 PM

Good news!!!






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users