Jump to content


Photo
- - - - -

can't arm or disarm via eKeypad


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 dgeffs

dgeffs

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 70 posts
  • Experience:guru
  • Software:CQC, Elve, Main Lobby
  • Hardware:Elk M1, ISY-99
  • Tech:UPB, INSTEON, Z-Wave

Posted 01 August 2016 - 07:10 PM

Subject says it all. I can control everything else but not the alarm functions. Earlier in this thread, about 5 years ago, a comment was made about the access checkbox in ElkRp. Mine has never been checked. I've got to be missing something simple.



#2 dgeffs

dgeffs

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 70 posts
  • Experience:guru
  • Software:CQC, Elve, Main Lobby
  • Hardware:Elk M1, ISY-99
  • Tech:UPB, INSTEON, Z-Wave

Posted 01 August 2016 - 07:15 PM

Forgot to mention the Alarm is an Elk M1 Gold.



#3 BraveSirRobbin

BraveSirRobbin

    Cocoonut

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 7405 posts

Posted 02 August 2016 - 09:04 AM

Not sure with this software but I vaguely remember that mykeypadpro needed .net and the latest firmware upgrades to work (had some weird problem disarming).  Also, you did verify Access was unchecked in the user settings?

 

Also, the user and disarm code is registered in the Elk?


Edited by BraveSirRobbin, 02 August 2016 - 09:05 AM.


#4 jaysonc

jaysonc

    Dedicated Cocooner

  • Manufacturers
  • PipPipPip
  • 249 posts
  • Location:Dallas, TX
  • Experience:guru
  • Hardware:Elk M1, HAI OmniPro II, ISY-99, Mi Casa Verde Vera
  • Tech:X10-PLC, UPB, INSTEON, Z-Wave, 1-Wire, RadioRA, Control4
  • Audio:Russound
  • Video:Custom
  • CCTV:analog, ip, dvr

Posted 02 August 2016 - 09:34 AM

There are 2 possible causes for this. Both have easy resolutions.

 

To differentiate between the 2 causes you first need to verify if you are able to DISARM the M1 from eKeypad. Do not assume that if you are unable to ARM then you must also be unable to DISARM. It is possible to do one and not the other. To perform the test ARM the M1 using a physical Elk keypad then attempt to disarm it in eKeypad.

 

1. If you are able to DISARM the Elk, then the issue is the "Access" checkbox on the user code details screen in eKeypad. This checkbox must be unchecked.

 

2. If you are unable to DISARM the Elk, the the issue is in the configuration details for the M1 in eKeypad. Specifically the "User Code" field is no longer valid. This field should be the 4 or 6 digit code you use to arm/disarm your panel.  It is important that each user put their own code in their mobile device. If you have a device shared my multiple people email eKeypad support for more detailed help.

 

Keep in mind that you may be affected by both issues. Once you identify and resolve one issue it is advisable to perform the test a second time.

 

If you run into any issues in eKeypad please reach out to use. We will be happy to help you get things resolved quickly. You can reach us directly from within the application on the Config -> Support screen or through a form on our web site.



#5 dgeffs

dgeffs

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 70 posts
  • Experience:guru
  • Software:CQC, Elve, Main Lobby
  • Hardware:Elk M1, ISY-99
  • Tech:UPB, INSTEON, Z-Wave

Posted 02 August 2016 - 02:09 PM

Okay, I changed the user code to the one I use for the alarm and I can now disarm remotely. I can't seem to locate any check box in ekeypad related to Access.  I did find one in ElkRP and it is unchecked.



#6 Guest_Marcwupi_*

Guest_Marcwupi_*
  • Guests

Posted 26 September 2017 - 02:41 PM

I have an ELK M1 Gold system on order which will replace a NAPCO 3000. The NAPCO has two partitions: the house and the garage. On the NAPCO I can arm/disarm the garage from the house. Is this possible with the M1 Gold? I couldn't find any mention of this feature in the M1 manual. thanks




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users