Jump to content


Photo
- - - - -

Two way voice module


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 dsiroky

dsiroky

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 26 June 2012 - 05:52 AM

I suspect my two way voice module is not working, but don't know if this is so, or if I just haven't configured it in the dealer access software correctly.

When the two way voice module arrived, a couple of the ribbon cable connectors tore from the circuit board (very bad design btw) when I tried to install it in the suggested manner.

Eventually I realized it wasn't going to fit on the side of the can with all the wires there running to the 2 hardwire expansion boards, so I desoldered the ribbon cable from the module, and installed a header on the circuit board and matching connector on the ribbon cable to plug it into the two way voice module, correcting the disconnected pins (imo it should ship this way - just like the hardwire expander boards).

There are a couple of led lights on the board. Listen Active, and Enabled.

Can someone tell me whether the "Enabled" LED light should be on during normal operation (no voice active) as a sort of power indicator, or do they only light up during an announcement?

That would help me narrow the problem down and I decide whether to re-trace the cable with an ohm meter to make sure the cable/header is working, or whether I need to spend some time in the dealer access software configuring it to talk with the HAI HiFi2.

#2 lupinglade

lupinglade

    Cocoonut

  • Manufacturers
  • PipPipPipPip
  • 1123 posts
  • Experience:guru
  • Software:Custom
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, ZigBee, Custom
  • Audio:Nuvo
  • Video:AirPlay
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:Linksys PAP2, Vonage

Posted 29 June 2012 - 05:43 PM

When idle, no lights are lit on the voice module.

#3 dsiroky

dsiroky

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 08 July 2012 - 07:10 AM

what's the easiest way to trigger a light on the module to help troubleshoot whether the module is working/receiving power?

#4 Work2Play

Work2Play

    Cocoonut

  • -=Gold Supporter=-
  • 4445 posts
  • Location:Northern California
  • Experience:guru
  • Software:Elve
  • Hardware:Elk M1, RUC-01
  • Tech:X10-RF, UPB
  • Audio:AirPlay
  • Video:XBMC
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:3CX, Asterisk, FreePBX, Grandstream, Ooma

Posted 08 July 2012 - 09:58 AM

Can you make sure the system is set to allow calling into it, then - well, call into it and activate the listen in option?

#5 lupinglade

lupinglade

    Cocoonut

  • Manufacturers
  • PipPipPipPip
  • 1123 posts
  • Experience:guru
  • Software:Custom
  • Hardware:HAI OmniPro II
  • Tech:UPB, ZigBee, Custom
  • Audio:Nuvo
  • Video:AirPlay
  • CCTV:ip, dvr
  • Phone:Linksys PAP2, Vonage

Posted 10 July 2012 - 01:11 PM

Or you can just make the controller SAY a message with some voice messages assigned

#6 dsiroky

dsiroky

    Cocooner

  • Registered
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 25 July 2012 - 06:53 AM

Should have RTFM.... didn't realize you needed 2 cables from the HIFI2 to the two way voice module. One for the signal, the other for the relay trigger. Will have to fix that first...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users